Fotografiske projekter

Er du lidt som jeg, der nogen gange går kold og har brug for et spark i r….?

Indimellem går jeg helt kold. Ikke på en tur eller et shoot men bare sådan generelt. Tdiligere har jeg skrevet om Oblique Strategies men måske kan du bruge disse mere konkrete ideer til et fotografisk projekt ?

Du kunne fx

– have et 365 dages projekt. Du skal skyde et (ordenligt!) billede om dagen i 365 dage. Det kender jeg flere, der har haft stor succes med. Det kræver stor selvdisciplin (du kan jo også fortælle det vidt og bredt så du virkelig lægger lidt pres på dig selv

Det kan jo varieres alt efter temperament. Fx et billede om ugen eller hver 14. dag.

– tænke over hvad du er dårlig til og så vælge at sige at detvil du sgu blive bedre til ! Og så ellers gå i gang med at øve og undersøge hvem du synes er god til det og så lære derfra.

– hvis du nu har et særligt sted hvor du elsker at komme så vælge at sige, at nu skal jeg lave en serie med fotografier fra det sted forår, sommer, efterår og vinter

– hvis du har en anden hobby som du går meget op i kunne det måske være en ide at fotografere det på en anden måde end den måde du sandsynligvis allerede har gjort det på ?

Det kunne være at lave nogle dogmer: jeg vil kun fotografer med mit Kodak Instamatic, jeg vil kun bruge 24mm eller et andet dogme (nogle kalder det også for benspænd)

– du kunne også vælge at genfortolke måske 10 (eller bare et) kendte malerier fotografisk. Fx at lave en moderne Mona Lisa i din fortolkning

Mulighederne er mange og måske synes du ikke om nogen af de ovennævnte – de er også kun ment som inspiration og ikke som en facitliste.

Der er heller ikke tale om ideer som ALDRIG er set før. Men du kunne måske lave noget som ikke er set før, eller lige så godt – eller at du simplethen bare har det sjovt ?!

Comments are closed.