Om Fotogruppen Momento

Momento-foto og Corona
Momento-foto følger nøje myndighedernes anbefalinger og påbud, og justerer vores tiltag, så vi i fotogruppen ikke medvirker til smittespredning og for at alle kan føle sig trygge på Momentos mødeaftener: Vi holder den anbefalede indbyrdes afstand i lokalet, og hvis et medlem har symptomer, som kunne tyde på covid-19: feber, tør hoste og træthed, holder man sig hjemme indtil man er testet negativ for coronavirus, eller har været symptomfri i 48 timer. Hvis man er testet positiv skal man naturligvis også holde sig hjemme.

 

Fotogruppen Momentos arbejde
Det fundamentale i Fotogruppen Momento er glæden ved fotografering, det aktive fællesskab og den enkelte fotografs udvikling. Vi får inspiration fra dygtige fotografer, der besøger os, viser billeder og fortæller om deres arbejde med fotografiet, eller de bedømmer medlemmernes billeder.

Vi tager sammen på fototure til interessante lokationer og fotoudstillinger og endelig arrangerer vi af og til workshops, hvor vi får hjælp af kompetente fotografer til at afprøve forskellige fototeknikker – fx portræt-studiefotografering.

 

Portfolioaften hver måned
Men det vigtigste i fotogruppen Momento er vores portfolioaftner den første torsdag i hver måned. Her giver vi hinanden konstruktiv billedkritik og inspiration til udvikling – både til efterbehandling af billederne og til hvordan vi kan forbedre de næste billeder, vi tager. Vi lægger stor vægt på at være åben for både at give og modtage billedkritik.

 

Portfoliokonkurrencen
Arbejdet på portfolioaftnerne bygger op til fotogruppens Momentos årlige “mesterskab”.

Konkurrencen består dels af Members Choice, hvor Momentos medlemmer ved afstemning vælger den bedste mappe, dels ved at eksterne dommere bedømmer mapperne og giver dommerdiplomer til enkelte billeder. Formålet med konkurrencen er, at vi udvikler os som fotografer. Det forventes, at alle medlemmer af fotogruppen deltager i konkurrencen.

Portfoliomappe skal rumme 20 billeder. Mappens konkrete udformning er underordnet, men den må ikke være større end A2. Du kan anskaffe en færdig mappe fra en papirhandler, eller du kan selv fremstille mappen: Købe karton til opklæbning og få monteret spiralryg. Spørg medlemmer i gruppen – vi hjælper gerne med gode råd, tips og fiduser.

Portfoliomappen bedømmes af eksterne dommere, som skal vælge de tre bedste mapper uanset fotografisk genre eller personlige præferencer. Det vil sige, at vi som fotografer kan blande farvebilleder med sort/hvidbilleder, street-foto med landskabs-, portræt-, makro-, reportage-, rejse- eller kunstbilleder. Der behøver ikke at være en rød tråd i samlingen af billeder. Portfoliomappen kan vise din spændvidde som fotograf.

Dommerne vælger de tre bedste mapper, og giver en uddybende kommentar til hver mappe. Derudover skal hver dommer uddele et diplom til enkelte billeder fra de mapper, som ikke er blandt de tre bedste. 

Sommerdysten
Som en del af processen med at skabe portfoliomappen afholder vi op til sommerafslutningen den venskabelige Sommerdyst, hvor hvert medlem deltager med fem digitale billeder (max 1920 px på den lange led). Sommerdysten kan give et fingerpeg om, om billederne har potentiale til den kommende portfoliomappe. Billederne i Sommerdysten bedømmes som enkeltbilleder af eksterne dommere, som vælger de fem bedste billeder.
Billederne anonymiseres og tildeles neutrale titler, så billederne fra den enkelte fotograf ikke opfattes som en serie. 

 

Deltagelse i nationale og internationale konkurrencer
Medlemskabet af Momento og arbejdet med billederne har ofte medført, at medlemmerne, med succes, deltager i danske og internationale fotokonkurrencer. 

 

Fotogruppen Momento og  Selskabet for Dansk Fotografi 
Momento er som fotogruppe medlem af SDF – Selskabet for Dansk Fotografi og de fleste medlemmer har også et individuelt medlemskab her.

 

Besøg Fotogruppen Momento
Den første torsdag i hver måned, er vores faste portfolioaften. Her er du velkommen, så du kan få et indblik i hvordan det foregår. Du er naturligvis også velkommen til vores andre aktiviteter. Du skal blot melde din ankomst via formularen på kontaktsiden. følg linket her

Til den første eller den anden portfolioaften medbringer du 5 printede billeder, som du selv er rigtig glad for. Så kan du konstatere, om Momento er noget for dig. I Momento regner vi med, at du har styr på grundlæggende fototeknik og begreber som ISO, blænde og lukkertid og hvordan de tre elementer tilsammen udgør billedets eksponering, Men vi er altid parate til at give fotografiske tips og tricks videre til hinanden.

 

Bliv medlem af Fotogruppen Momento
Se hvordan du bliver medlem af Fotogruppen Momento følg linket her

 

Dine billeder på Momentos hjemmeside
Hvad er en fotogruppe uden billeder?
Når du er blevet medlem af Momento-foto har du mulighed for få dine billeder i medlemsgalleriet på Momentos hjemmeside. Du sender billederne til billedsekretæren jpg, i SRGB – 1500 pixel på lange led for horisontale billeder, 1000 pixel på længste led for vertikale billeder.  Se galleriet

Dine billeder på de sociale medier 
For at skabe opmærksomhed på Fotogruppen Momentos arbejde lægger vi udvalgte billeder på de sociale medier, Facebook og Instagram. Ønsker man ikke at se sine billeder på de sociale medier, giver man billedsekretæren besked om det.
Facebook  Instagram

 

Sæsonafslutning til jul og sommer
Vi afslutter hvert år de to halvsæsoner med en sommer- og en julefrokost, hvor vi ud over vældigt hyggeligt samvær og god mad kårer vinderne af “klubmesterskabet” til julefrokosten og “Sommerdysten” til sommerfrokosten.

 

Nyhedsbreve
Vi udsender med jævne mellemrum nyhedsbreve til alle medlemmer med informationer om kommende arrangementer, praktiske oplysninger og aktuel kalender.

 

Mødedag og tid
Vi har fast mødeaften hver torsdag fra 19-22 bortset fra ferier og helligdage. Lokalerne åbnes omkring kl. 18:30.

Derudover har vi nu og da fototure i weekender. Mødeaktiviteterne kan ses i kalenderen på hjemmesiden og i nyhedsbrevene.

 

© M O M E N T O 2019